یادتان هست چند سال پیش گفته می‌شد یک دانش‌آموز دبیرستانی در خانه توانسته انرژی هسته‌ای بسازد؟! آن زمان همه به این موضوع خندیدند؛ اما به نظر می‌رسد این اتفاق واقعا رخ داده! این‌بار در کانادا و با کمک هوش مصنوعی!

آزمایش هسته‌ای جوان کانادایی با هوش مصنوعی

پخش زنده یک آزمایش هسته‌ای در خانه: هوش مصنوعی هرچیزی را ممکن می‌کند

یک جوان کانادایی با نام مستعار «Hudzah» با کمک هوش مصنوعی موفق به دستیابی به همجوشی هسته‌ای در خانه شد و جالب اینکه هزینه این‌کار فقط ۳۰۰۰ دلار شد!

آقای Hudzah کل مراحل دستیابی به همجوشی هسته‌ای را به‌صورت زنده و در شبکه اجتماعی ایکس، استریم می‌کرد.

او در استریم خود توضیح داد که با استفاده از هوش مصنوعی Claude و هوش مصنوعی o1 pro، یک دستگاه همجوشی ساخت تا نوترون‌ها را شناسایی کند. این پروژه شامل ساخت یک محفظه با فشار کم و الکترولیز گاز دوتریوم بود.

بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی Claude چیست؟

هدف Hudzah ساخت یک فوزور هسته‌ای برای تولید پلاسمای قابل مشاهده و شناسایی نوترون‌ها بود، نه انجام همجوشی کامل. او گفت که بزرگ‌ترین چالشی که داشته، ساخت محفظه‌ای با توانایی حفظ فشار بسیار پایین (در محدوده میلی‌تور) بوده است.

به نقل از tweaktown، او همچنین در این پروژه از مواد قابل دسترس، از جمله هیدروکار و آب سنگین (D2O) استفاده کرده است.

آزمایش هسته‌ای در خانه با هوش مصنوعی

او ادامه داد: «من گاز دوتریوم را از آب سنگین با استفاده از یک ماشین اسباب‌بازی هیدروکار که سلول PEM (ماشین الکترولیز کوچک) داشت، الکترولیز کردم و این گاز را در یک سرنگ ذخیره کردم. این فرآیند فقط ۳۲ دلار برای ماشین و ۸۰ دلار برای ۵۰ گرم D2O هزینه داشت و توانستم ۵۶ لیتر گاز D2 تولید کنم.»

این این اتفاق بسیار شگفت‌انگیز است و نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند دستیابی به هر پدیده‌ای را برای هرکسی، حتی افراد عادی و با امکانات اندک فراهم کند. در عین حال، چنین پروژه‌هایی خطرات خود را هم دارند. اگر اشتباهی در هر یک از مراحل این آزمایش انجام می‌شد، ممکن بود یک فاجعه به بار آید! نظر شما چیست؟!