محققان دانشگاه ساوت‌همپتون بریتانیا توانستند با استفاده از هوش مصنوعی و تکنیک‌های محاسباتی پیشرفته، آنتی‌بادی‌هایی طراحی کنند که که می‌تواند به‌طور قابل توجهی اثر بخشی داروهای سرطان را افزایش دهد.

هوش مصنوعی به جنگ سرطان می‌رود!

آنتی‌بادی پروتئین‌هایی است که توسط سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت‌ها، از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و حتی سرطان، تولید می‌شود. محققان کشف کرده‌اند که با انجام تغییرات کوچک در این آنتی‌بادی‌ها (یا همان مهندسی سلولی)، می‌توانند توانایی‌ این آنتی‌بادی‌ها برای فعال‌سازی سلول‌های ایمنی را بهبود بخشند. در واقع، آنتی‌بادی‌های تغییریافته به‌طور قابل توجهی مؤثرتر از آنتی‌بادی‌های طبیعی در تحریک پاسخ‌های ایمنی نشان داده شدند.

تیم تحقیقاتی از یک سوپرکامپیوتر قدرتمند که توسط هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (machine learning) هدایت می‌شد، برای مدل‌سازی ساختار آنتی‌بادی در سطح اتمی استفاده کرد.

این رویکرد مبتنی‌بر هوش مصنوعی به آن‌ها امکان داد که طراحی آنتی‌بادی را با جزئیات بی‌سابقه‌ای مهندسی کنند و پیوندهای مولکولی اضافی برای تقویت قدرت آن اضافه کنند. این تغییرات باعث شد که آنتی‌بادی بتواند به‌طور مؤثرتری سلول‌های ایمنی را فعال کند و دفاع قوی‌تری در برابر سرطان ایجاد شود.

پروفسور مارک کرگ، محقق اصلی این پژوهش، توضیح داد طراحی آنتی‌بادی‌های مستحکم‌تر می‌تواند راه را برای درمان‌های جدید و مؤثرتر سرطان هموار کند. او گفت که با استفاده از هوش مصنوعی و ابزارهای محاسباتی، ما قادر هستیم این آنتی‌بادی‌ها را برای بیشترین تأثیر ممکن تنظیم کنیم و امیدهای جدیدی برای بیماران مبتلا به سرطان ایجاد کنیم.

جزییات این پژوهش در ژورنال معتبر sciencedaily منتشر شده است.

پیش از این هم دیده بودیم که هوش مصنوعی یکی از علت‌های اصلی بیماری آلزایمر را کشف کرده است.