زخم‌ مزمن یا زخم مقاوم به درمان، سالانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، به‌ویژه سالمندان و افراد مبتلا به دیابت را درگیر می‌کند و عوارض جدی برایشان ایجاد می‌کند. خوشبختانه هوش مصنوعی راه‌حل هوشمندانه‌ای برای این مشکل دارد!

پانسمان مجهز به هوش مصنوعی

محققان دانشگاه Caltech موفق به توسعه یک پانسمان مجهز به هوش مصنوعی به نام iCares شده‌اند که می‌تواند روند بهبودی یا وخامت زخم را تشخیص دهد. جالب اینکه این پانسمان پیش از ظاهر شدن علائم، روند وخامت زخم را پیش‌بینی کند.

این پانسمان مجهز به هوش مصنوعی که مانند یک آزمایشگاه کوچک روی پوست عمل می‌کند، با استفاده از حسگرهایی عوامل کلیدی مانند pH، دمای پوست و مواد شیمیایی التهابی را به صورت مستمر پایش می‌کند.

این پانسمان از یک نوار انعطاف‌پذیر و سازگار با بدن ساخته شده که می‌توان آن را با هزینه کم به صورت سه‌بعدی چاپ کرد.
دکتر وی گائو پژوهشگر این تحقیق توضیح می‌دهد: «فناوری میکروفلوئیدیک نوآورانه ما رطوبت اضافی را از زخم خارج می‌کند که خود به فرایند بهبود کمک می‌کند. همچنین اطمینان حاصل می‌:ند نمونه‌هایی که توسط پانسمان آنالیز می‌شوند، تازه باشند و مخلوطی از مایع قدیمی و جدید نباشند.»

پانسمان مجهز به هوش مصنوعی

این پانسمان هوشمند در آزمایش‌های انجام‌شده بر روی موش‌های دیابتی، توانست عفونت‌های زخم را در مراحل ابتدایی شناسایی کند.

همچنین این پانسمان هوشمند در یک کارآزمایی انسانی با حضور ۲۰ نفر که دچار زخم‌های مزمن بودند، موفق شد با دقت بالایی روند بهبود یا وخامت زخم را پیش‌بینی کند.

iCares این قابلیت را دارد که سرعت درمان را افزایش دهد، از مراجعه‌های غیرضروری به پزشک بکاهد و دقت مراقبت از زخم‌ها را ارتقا دهد. این دستاورد، یک قدم مهم و باارزش در تلفیق علم، هوش مصنوعی و مراقبت از پوست است و افراد بسیاری را از زخم‌های مزمن نجات می‌دهد.

شرح کامل این تحقیق در ژورنال علمی science چاپ شده است.

پیش از این هم در خبرها دیده بودیم که هوش مصنوعی ChatGPT با تشخیص به‌موقع سرطان توانست جان یک زن را نجات دهد.