شرکت OpenAI به‌تازگی ابزارها و رابط‌های برنامه‌نویسی (API) جدیدی منتشر کرده تا توسعه‌دهندگان و شرکت‌ها ساده‌تر بتوانند عامل‌های هوش مصنوعی (AI agents) بسازند؛ اما عامل هوش مصنوعی چیست و چرا انتشار آن این‌قدر مهم است؟ در این خبر نامبرلند به این موضوع می‌پردازیم.

عامل هوش مصنوعی چیست؟

عامل هوش مصنوعی یا همان AI agents، چیزی فراتر از یک چت‌بات است و طراحی شده‌ تا به‌صورت خودکار یک‌سری وظایف برای کاربران انجام دهد؛ به همین جهت «آینده هوش مصنوعی» به حساب می‌آید.

عامل‌های هوش مصنوعی غیر از توانایی انجام خودکار وظایف، توانایی استدلال، قابلیت‌های چندوجهی هم دارند و حتی از نظر ایمنی بهبود یافته‌اند.

این انتشار شامل API پاسخ‌ها (Responses API)، ابزارهای داخلی مانند جستجوی وب و جستجوی فایل، و یک کیت توسعه نرم‌افزار متن‌باز به نام Agents SDK است.

به گفته theverge، آقای گودمانت، مدیرمحصول OpenAI می‌گوید ما خودمان می‌توانیم بعضی ایجنت‌های مهم را بسازیم؛ اما دنیا پیچیده است و هر صنعت و هر شرکتی، به ایجنت خاص خودش نیاز دارد؛ بنابراین امکان ساخت ایجنت را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهیم تا ابزارهایی متناسب با نیازهای خود بسازند.

درباره API پاسخ‌ها (Responses API)

رابط برنامه‌نویسی پاسخ‌ها، می‌دانیم که قرار است به‌عنوان یک پایه همه‌کاره برای برنامه‌های کاربردی عامل‌محور عمل کند. این رابط، سادگی رابط برنامه‌نویسی تکمیل چت (Chat Completions API) را با قابلیت‌های استفاده از ابزار رابط برنامه‌نویسی دستیارها (Assistants API) ترکیب می‌کند. توسعه‌دهندگان می‌توانند از ابزارهای داخلی مانند جستجوی وب، جستجوی فایل و استفاده از رایانه برای فعال‌سازی عامل‌ها جهت تعامل با داده‌های دنیای واقعی استفاده کنند.

از امروز، این رابط برنامه‌نویسی بدون هزینه‌ جداگانه در دسترس همه‌ی توسعه‌دهندگان قرار دارد؛ هزینه‌ی استفاده بر اساس نرخ استاندارد توکن‌ها محاسبه می‌شود.

درباره ابزارهای داخلی

ابزارهای داخلی که این ایجنت‌ها به همراه دارند شامل مواردی مثل جست‌وجوی وب، جست‌وجوی فایل و استفاده از کامپیوتر (خودکارسازی وظایف مبتنی‌بر مرورگر با ضبط حرکات ماوس و کیبورد) است.

ابزار جست‌وجوی وب با مدل‌های GPT-4o کار می‌کند و در آزمون‌ها نتایج بالایی داشته.

درباره ویژگی Agents SDK

در نهایت به کیت توسعه نرم‌افزار عامل‌ها یا Agents SDK می‌رسیم. این کیت هماهنگی و سازمان‌دهی چندعاملی را ساده می‌کند و ویژگی‌هایی تنظیم مدل‌های زبان بزرگ (LLM)، انتقال هوشمند بین عامل‌ها، محافظ‌های ایمنی برای بررسی‌های امنیتی و ابزارهای ردیابی برای اشکال‌زدایی جریان‌های کاری را فراهم می‌کند.

این کیت توسعه نرم‌افزار با موفقیت در سناریوهای دنیای واقعی توسط شرکت‌هایی مانند کوین‌بیس و باکس برای بهبود اتوماسیون پشتیبانی مشتری و تولید بینش داده‌ها آزمایش شده است.

البته این را می‌دانیم که برخی از عامل‌های هوش مصنوعی تخصصی قرار است هزینه‌های بسیار سنگینی داشته باشند و حتی هزینه‌ استفاده از آن‌ها به 20 هزار دلار در ماه برسد!