شرکت بزرگ مایکروسافت به مناسبت پنجاهمین سالگرد تأسیسش، چند قابلیت تازه به هوش مصنوعی خود یعنی Copilot افزوده است. در این خبر نامبرلند درباره همه قابلیت‌های هوش مصنوعی Copilot باهم می‌خوانیم.

بیشتر بخوانید: مایکروسافت کوپایلوت

قابلیت‌های هوش مصنوعی Copilot

به نقل از techcrunch،‌ مایکروسافت اعلام کرد Copilot حالا می‌تواند در اینترنت بگردد و برای شما، یک سری کارهایی انجام دهد. مثلا در بعضی وب‌سایت‌ها اقداماتی مانند رزرو بلیت، گرفتن میز در رستوران‌ و بعضی خریدها را انجام دهد.

همچنین این هوش مصنوعی قادر است برخی اطلاعات شخصی را به خاطر بسپارد؛ درست مانند قابلیت حافظه ChatGPT!‌ مثلا یادش می‌ماند که غذای مورد علاقه‌تان یا فیلم‌هایی که دوست دارید چیست. از همه جالب‌تر اینکه هوش مصنوعی Copilot اکنون می‌تواند از دوربین گوشی شما،‌ دنیای اطراف را ببیند و هرچه را دیده تحلیل کند!‌

هرچند قابلیت‌های جدید کوپایلوت فقط این‌ها نیست! هوش مصنوعی کوپایلوت حالا به سبک موتور جست‌وجوی Perplexity، اکنون می‌تواند حواسش به تخفیف‌ها و پیشنهادهای آنلاین هم باشد. فقط کافی است از آن بخواهید که کاهش قیمت یا فروش‌های ویژه یک کالا را پیگیری کند و به محض رخ دادن آن، با ارسال لینک خرید به شما اطلاع می‌دهد.

در بخش دیگری از این به‌روزرسانی، Copilot قابلیتی جدید به نام «Pages» اضافه کرده که شباهت زیادی به Canvas در ChatGPT و ابزار Artifacts در Claude دارد. Pages یادداشت‌ها و منابع تحقیقاتی را در قالب یک بوم (canvas) جمع‌آوری کرده و به شما کمک می‌کند آن‌ها را مرتب کرده و به سند قابل استفاده تبدیل کنید.

در کنار Pages، به هوش مصنوعی کوپایلوت قابلیت «Deep Research» نیز اضافه شده که می‌تواند اطلاعات را از منابع آنلاین، اسناد و تصاویر جمع‌آوری، تحلیل و ترکیب کند تا پاسخ سؤالات پیچیده‌تری را ارائه دهد؛ درست مانند Deep Research در ChatGPT و Gemini از گوگل.

نسخه جدید Copilot حالا می‌تواند چیزی شبیه به «پادکست» تولید کند؛ چیزی مشابه قابلیت Audio Overviews در ابزار NotebookLM گوگل. کافی است یک وب‌سایت، مقاله پژوهشی یا منبع دیگری به آن بدهید تا یک گفت‌وگوی دوطرفه بین دو مجری مصنوعی بسازد.

البته هنوز مشخص نیست که Copilot چقدر دقیق و مؤثر از پس این کارها برمی‌آید. مایکروسافت جزئیات زیادی درباره نحوه عملکرد این قابلیت‌ها ارائه نکرده و درباره نقاط ضعف احتمالی آن هیچ اطلاعاتی منتشر نکرده است.

تا امروز بیشتر توان هوش مصنوعی Copilot از مدل‌های هوش مصنوعی شرکت OpenAI تأمین می‌شد؛ اما حالا مایکروسافت در تلاش است تا فناوری‌های داخلی خودش را بیشتر وارد میدان کند. Copilot تاکنون از رقبایی مثل ChatGPT و Gemini گوگل عقب‌تر بوده؛ اما شاید بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد.

آیا شما تاکنون از کوپایلوت استفاده کرده‌اید؟