این روزها همه از هوش مصنوعی و ChatGPT استفاده میکنیم؛ برای انجام کارهای مربوط به شغل یا تحصیل گرفته تا حرف زدن درباره اتفاقات روزمره! این کار شاید عادی و بیخطر به نظر برسد، اما آیا میدانستید که استفاده زیاد از چتباتهای هوش مصنوعی مثل چت جیپیتی، میتواند ما را در زندگی واقعی تنها و منزوی کند؟
احساس تنهایی و Chatgpt
گزارش مفصلی که در گاردین منتشر شده نشان میدهد این روزها بسیاری از افراد برای رفع نیازهای احساسی، مثل یافتن همصحبت یا دریافت حمایت عاطفی، به چتباتهای هوش مصنوعی پناه آوردهاند. این موضوع یک اتفاق عادی نیست؛ بلکه شدیدا نگرانکننده است. محققان نگران آسیبهای احتمالی این اتفاق و تأثیر آن بر تعاملات انسانی هستند.
طبق تحقیقات جدیدی که توسط شرکت OpenAI با همکاری مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) انجام شده است، استفاده بیش از حد از چتباتهایی مانند ChatGPT میتواند با احساس تنهایی بیشتر و کاهش زمان معاشرت با دیگران مرتبط باشد.
حتی اگر احتمال دادن مشاورههای اشتباه و راهنماییهای غلط از سوی ChatGPT را نادیده بگیریم، بازهم استفاده زیاد از چت جیپیتی و جایگزین کردن آن با روابط انسانی بسیار پرآسیب است.
نتایج کلی این تحقیق نشان داد که کاربرانی که استفاده زیادی از ChatGPT داشتند، بیشتر به این چتبات اعتماد میکردند و احتمال بیشتری داشت که احساس تنهایی و وابستگی عاطفی نسبت به آن پیدا کنند.
این تحقیق نشان میدهد که هرچه بیشتر هوش مصنوعی را به چشم دوست نگاه کنیم، بیشتر دچار احساس تنهایی و انزوا میشویم.
کاربرانی که از قابلیت چت جیپیتی صوتی استفاده میکنند، بیشتر دچار این تنهایی و وابستگی احساسی میشوند؛ همچنین وقتی از صدای جنس مخالف استفاده میکنند، این وابستگی بیشتر میشود. محققان بهطور جدی هشدار دادهاند که وابستگی به هوش مصنوعی و جدا شدن از روابط انسانی واقعی، میتواند آسیبهای شدیدی بر سلامت روح و روان انسان داشته باشد و باید برای سلامت خود راهکارهای دقیق داشته باشیم.
ای وای چقدر بد و احمقانه
سپاس از همراهیتون