از هر پنج فرد مبتلا به صرع، یک نفر دچار تشنج‌های کنترل‌نشده‌ای می‌شود که متاسفانه پزشکان هم قادر به تشخیص علت آن نیستند. این موضوع یک خطر بزرگ برای همه بیماران مبتلا به صرع به‌شمار می‌آید و به گفته پزشکان «ناتوان‌کننده» است. هرچند در قرن 21 ما هوش مصنوعی را داریم که می‌تواند مشکلات قدیمی و بزرگ را با راه‌حل‌های جدید حل کند.

تشخیص ناهنجاری‌هایی که از چشم پزشکان پنهان می‌مانند

به گفته محققان کالج سلطنتی لندن و دانشگاه کالج لندن، هوش مصنوعی می‌تواند ناهنجاری‌های مغزی را با دقت بسیار بیشتر تشخیص دهد و درمان را سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر پیش ببرد.

ابزار هوش مصنوعی MELD Graph می‌تواند دوسوم از ضایعات مغزی مرتبط با صرع را (که معمولا از چشم پزشکان دور می‌ماند) شناسایی کند. این ابزار هوش مصنوعی می‌تواند راه را برای جراحی‌های هدفمندتر جهت متوقف کردن تشنج‌ هموار کند.

هوش مصنوعی MELD Graph موفق شد ضایعه ظریفی را در مغز پسر 12 ساله‌ای شناسایی کند که پیش‌تر توسط رادیولوژیست‌ها نادیده گرفته شده بود. این کودک که با وجود مصرف 9 نوع دارو همچنان روزانه دچار تشنج می‌شد، پس از تشخیص، امکان دریافت درمان مؤثرتری را پیدا کرد.

تیم تحقیقاتی این پژوهش را در ژورنال jamanetwork منتشر کرده و همچنین ابزار MELD Graph را در قالب یک نرم‌افزار متن‌باز منتشر کرده تا بیمارستان‌های سراسر جهان بتوانند از آن در تحقیقات بالینی استفاده کنند.

بااین‌حال، این ابزار نیاز به نظارت انسانی دارد و برخی از ناهنجاری‌ها همچنان از چشم آن پنهان می‌مانند.

همچنین در دیگر خبرهای مربوط به هوش مصنوعی خواندیم که معمای میکروبیولوژی که برای دانشمندان بیش‌از ۱۰ سال طول کشیده بود، دو روزه با هوش مصنوعی حل شد!