یکی از قدیمی‌ترین طومارهای جهان که دو هزار سال قدمت دارد و به دلیل فوران کوه وزوویوس کاملا سوخته و غیرقابل خواندن شده بود،‌ حالا با استفاده از هوش مصنوعی رمزگشایی شده است. دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی (AI) و تصویربرداری اشعه X، توانسته‌اند طومار شکننده را به‌طور مجازی باز کرده و کلمات گمشده به زبان یونانی باستان را بخوانند. شما هم دوست دارید بدانید اجداد ما ۲۰۰۰ سال پیش چه چیزی در این طومار نوشته‌اند؟‌ پس ادامه خبر نامبرلند را بخوانید!

رمزگشایی طومار سوخته با هوش مصنوعی

رمزگشایی طومار سوخته با هوش مصنوعی

به گزارش archaeologymag،‌ این طومار سوخته که با نام PHerc. 172 شناخته می‌شود، یکی از طومارهایی است که در خرابه‌های هرکولانیوم کشف شد. این شهر باستانی در اثر فوران آتشفشان نابود شد. حرارت شدید، طومارها را کربن‌سازی کرده بود و باعث شده بود که آن‌ها به قدری شکننده شوند که نتوان به‌طور فیزیکی آن‌ها را باز کرد.

قرن‌ها دانشمندان نگران بودند که این متون (که احتمالاً شامل آثار فلسفی دوران باستان هستند)‌ برای همیشه غیرقابل خواندن باقی بمانند. با این حال، خوشبختانه هوش مصنوعی توانست این طومار باارزش را رمزگشایی کند.

دانشمندان این طومار را اسکن کردند تا یک نسخه سه‌بعدی از آن بسازند؛ سپس این اسکن‌ها را تجزیه و تحلیل کردند تا جوهر پنهان در لایه‌های پاپیروس را شناسایی کنند.

برخی از اولین کلمات رمزگشایی شده از این طومار عبارت‌اند از ἀδιάληπτος (به معنای بیخود)، διατροπή (به معنای نفرت)، φοβ (به معنای ترس) و βίου (به معنای زندگی).

همه این کلمات نشان می‌دهند که این طومار ممکن است اثری از فیلوموس گادارایی، یکی از فیلسوفان و شاعران برجسته قرن اول قبل از میلاد باشد.

این یافته‌ها در دنیای آکادمیک شور و هیجان زیادی به راه انداخته است. آقای ریچارد اووندن، رئیس موزه و کتابخانه دانشگاه آکسفورد، می‌گوید این لحظه‌ای شگفت‌انگیز در تاریخ است که می‌توانیم طومارهای ۲۰۰۰ سال پیش را بخوانیم!

با اینکه جدیدترین کشفیات از PHerc. 172 گامی به جلو است، هنوز کارهای زیادی باید انجام شود. تکنولوژی هوش مصنوعی می‌تواند جوهر را شناسایی کند، اما هنوز قادر به شناسایی کامل حروف یا تفسیر زبان نیست. متخصصان انسانی باید متن را به‌صورت دستی کنار هم بگذارند و معنای آن را تفسیر کنند.