یک مطالعه‌ی جدید علمی نشان داده که هوش مصنوعی می‌تواند به شکلی چشمگیر در تشخیص زودهنگام و بهبود درمان سرطان پانکراس نقش داشته باشد. سرطانی که به دلیل تشخیص دیر هنگام، یکی از سخت‌ترین سرطان‌ شناخته می‌شود.

سرطان پانکراس، نوعی سرطان است که در غده‌ی لوزالمعده شکل می‌گیرد و به علت علائم اولیه‌ی مبهم و دیرظهور، اغلب بیماران در مراحل پیشرفته متوجه آن می‌شوند. این موضوع باعث شده نرخ مرگ و میر این بیماری بسیار بالا باشد.

درمان سرطان پانکراس با هوش مصنوعی

محققان در این مطالعه با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، موفق شده‌اند تصاویر پزشکی را بررسی کنند و به همراه تحلیل آزمایش‌های زیستی، بیمارانی را تشخیص دهند که در معرض خطر این بیماری هستند. هوش مصنوعی پیش‌بینی می‌کند که بیماری چطور پیشرفت می‌کند، احتمال بازگشت سرطان چقدر است و بیمار به چه درمانی بهتر پاسخ می‌دهد.

این فناوری با تحلیل داده‌هایی که برای انسان دشوار و زمان‌بر است، به پزشکان کمک می‌کند تصمیمات درمانی بهتری بگیرند و روند درمان را شخصی‌سازی کنند. محققان گفته‌اند:

«استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند باعث افزایش طول عمر بیماران و بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی شود.»

حالا درمی‌یابیم که همکاری نزدیک میان متخصصان پزشکی، دانشمندان داده و مهندسان کامپیوتر می‌تواند راه را برای استفاده‌ی عملی و مؤثر از هوش مصنوعی در مقابله با بیماری‌ها هموار کند. همان‌طور که در خبرها خواندیم حالا دانشمندان توانسته‌اند با هوش مصنوعی DNA را اصلاح کنند.