اگر جز آن دسته از افرادی هستید که دوست دارند زمان کاری انعطاف داشته باشند و رئیس خودشان باشند، احتمالاً مشاغل فریلنسری مناسب شما هستند. شما میتوانید با ارتقای مهارتهای مختلف به عنوان یک فریلنسر کار کنید و خودتان پروژههای مختلف را انتخاب کنید. این گونه میتوانید در هر زمان و هر جا به کار خود بپردازید. قصد داریم در این مقاله به نکات مهم کسب درآمد از فریلنسری بپردازیم. اگر شما هم به چنین شیوه کاری علاقه دارید، با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
فهرست عناوین
- فریلنسر کیست؟
- کسب درآمد از طریق انجام کارهای فریلنسری
- چگونه به یک فریلنسر حرفهای تبدیل شویم؟
- بهترین سایتهای فریلنسری در ایران
- بهترین سایتهای فریلنسری خارجی
- سخن نهایی
فریلنسر کیست؟
فریلنسر فردی است که به طور مستقل کار میکند و خدمات خود را بر اساس پروژه به پروژه به مشتریان ارائه میدهد، نه اینکه توسط یک کارفرما یا شرکت استخدام شود. فریلنسرها خود اشتغال هستند و در انتخاب پروژههایی که میخواهند روی آنها کار کنند و مشتریانی که میخواهند با آنها همکاری کنند، آزادی عمل دارند. فریلنسرها میتوانند در صنایع مختلفی از جمله نویسندگی، طراحی گرافیک، توسعه وب، عکاسی، مشاوره، دستیار مجازی و بسیاری موارد دیگر فعالیت کنند. یکی از مزایای کلیدی فریلنسینگ، انعطافپذیری آن است.
فریلنسرها تا زمانی که به ابزارها و منابع لازم دسترسی داشته باشند، این توانایی را دارند که برنامه زمانی خود را تنظیم کنند، در مورد نرخ کار خود تصمیم بگیرند و از هر کجا کار کنند. این سبک زندگی منعطف به آنها اجازه میدهد تا زندگی حرفهای و شخصی خود را بر اساس ترجیحات خود متعادل کنند. با این حال، فریلنسینگ نیز چالشهای خاص خود را دارد.
فریلنسرها مسئول مدیریت تمام جنبههای کسب و کار خود از جمله جذب مشتری، مدیریت پروژه، صورتحساب و مالیات هستند. آنها مزایای شغلی سنتی مانند بیمه درمانی یا برنامههای بازنشستگی را دریافت نمیکنند، بنابراین باید این عوامل را در برنامهریزی مالی خود لحاظ کنند. به طور کلی، فریلنسرها نقش مهمی در اقتصاد امروز ایفا میکنند و مهارتها و خدمات تخصصی را به مشتریان ارائه میدهند و در عین حال از آزادی و استقلال ناشی از کار مستقل برخوردار هستند.
کسب درآمد از طریق انجام کارهای فریلنسری
راههای مختلفی برای کسب درآمد از طریق فریلنسری وجود دارد. در این بخش مشاغل محبوب میان فریلنسرها را معرفی میکنیم.
- طراحی
- گرافیست
- نویسندگی
- ویراستاری
- توسعه وب
- دیجیتال مارکتینگ
- رونویسی
- دستیار مجازی
- ترجمه
- عکاسی
- تدریس خصوصی آنلاین
- مشاوره
- تولید محتوا
- متخصص سئو
چگونه به یک فریلنسر حرفهای تبدیل شویم؟
تبدیل شدن به یک فریلنسر حرفهای به ترکیبی از مهارتها، استراتژیها و فداکاری نیاز دارد. در این بخش توضیح میدهیم که چگونه میتوانید به یک فریلنسر حرفهای تبدیل شوید.
مهارتها و بازار هدف خود را شناسایی کنید
خدمات یا مهارتهایی را که میتوانید به عنوان فریلنسر ارائه دهید مشخص کنید. نقاط قوت و علایق خود را ارزیابی کنید و در مورد میزان تقاضا برای آن مهارتها در بازار فریلنس تحقیق کنید.
نمونه کار تولید کنید
شما باید چندین نمونه کار داشته باشید که جز بهترین کارهای شما هستند. اگر کار خود را به تازگی شروع کردهاید، نگران نباشید. خودتان چند نمونه کار ایجاد کنید. به عنوان مثال، اگر مترجم هستید، متونی را ترجمه کند. اگر طراح لوگو هستید، چند لوگو برای برندهای واقعی یا حتی خیالی ایجاد کنید. حتی میتوانید وبسایتی برای خود داشته باشید و نمونه کارهای خود را در آن قرار دهید. علاوه بر این، رزومه خود را به زبانهای بزرگ دنیا ترجمه کنید و در آن قرار دهید.
حتی میتوانید وبسایتی برای خود داشته باشید و نمونه کارهای خود را در آن قرار دهید. علاوه بر این، رزومه خود را به زبانهای بزرگ دنیا ترجمه کنید و در آن قرار دهید.
تمامی اطلاعات تماس و راههای ارتباطی خود مانند توییتر، لینکدین، اینستاگرام، آدرس ایمیل، شماره تماس و… را نیز در آن قرار دهید.
تعیین نرخهای رقابتی
در مورد استانداردهای صنعت تحقیق کنید و استراتژی قیمتگذاری خود را تعیین کنید. عواملی مانند تجربه، سطح مهارت و ارزشی را که به مشتریان ارائه میدهید، در نظر بگیرید. در ابتدا، ممکن است لازم باشد برای جذب مشتری و ایجاد شهرت، نرخهای پایینتری ارائه دهید.
شبکهسازی و بازاریابی کنید
در رویدادها شرکت کنید. به انجمنهای آنلاین بپیوندید. با سایر فریلنسرها و مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنید. از پلتفرمهای شبکهسازی حرفهای و تابلوهای شغلی برای یافتن فرصتها استفاده کنید.
ارائه خدمات استثنایی
ارائه کار با کیفیت بالا، رعایت موعد مقرر و برقراری ارتباط مؤثر با مشتریان اساس کار شماست. نظرات و ارجاعات مثبت از سوی مشتریان شهرت شما را افزایش داده و منجر به فرصتهای بیشتری برای شما میشود.
به طور مستمر یاد بگیرید و پیشرفت کنید
از تغییرات حوزه کاری، فناوریها و بهترین شیوههای کار آگاه باشید. به روز باشید. برای توسعه حرفهای خود از طریق دورههایی آنلاین، کارگاهها یا دریافت گواهینامهها سرمایهگذاری کنید تا مجموعه مهارتهای خود را گسترش دهید و در کار خود بهترین بمانید.
مدیریت مالی خوب را تمرین کنید
سیستمی را برای ردیابی درآمد، هزینهها و مالیات خود راهاندازی کنید. برای اطمینان از مدیریت مالی مناسب، استفاده از نرمافزار حسابداری یا استخدام حسابدار را پس از پیشرفت کردن در نظر بگیرید.
پایدار و سازگار باشید
فریلنسینگ میتواند فراز و نشیبهای خود را داشته باشد. با انگیزه بمانید، برای یافتن مشتریان خوب تلاش کنید و با نیازهای متغیر بازار سازگار شوید. بازخوردها را بپذیرید و از موفقیتها و شکستها درس بگیرید.
ساخت اکانت در لینکدین
لینکدین پلتفرمی حرفهای است و پیشنهاد میکنیم حتماً در این سایت اکانت بسازید و رزومه خود را در آن قرار دهید و شرکتها، برندها و افراد حرفهای حوزه کاری خود را دنبال کنید. با این افراد ارتباط برقرار کنید و دایره فعالیت خود را گسترش دهید.
ثبت نام در سایتهای فریلنسری
در تمامی سایتهای معتبر فریلنسری ایرانی و خارجی ثبت نام کنید. رزومه خود را ثبت کنید و نمونه کار ارائه دهید. کارهای باکیفیت ارائه دهید و از کارفرمایان بخواهید تا به شما امتیاز دهند. گرفتن امتیاز از کارفرما میتواند کیفیت کار شما را نمایش دهد. در اکثر سایتها هم امکان دستهبندی بر اساس امتیاز وجود دارد و اگر امتیاز شما بالا باشد، در بخش بهترینها نمایش داده میشوید.
بهترین سایتهای فریلنسری در ایران
سایتهای فریلنسری زیادی در ایران وجود دارد که فریلنسرها میتوانند با ساخت اکانت در آنها، از پروژهها بهرهمند شوند و درآمد کسب کنند:
- پونیشا
- کارلنسر
- انجام میدم
- پارسکدز
- پارس فریلنسر
پیشنهاد میکنیم در تمامی سایتها ثبت نام کنید و اکانت بسازید تا بتوانید فرصتهای مختلف را بررسی کنید و بهترین را با توجه به تخصص خود انتخاب کنید.
بهترین سایتهای فریلنسری خارجی
اگر به فکر کسب درآمد دلاری از فریلنسری هستید، پیشنهاد میکنیم در سایتهای خارجی ثبت نام کنید. مسلماً برای انجام کارهای سایتهای خارجی باید زبان انگلیسی خوبی داشته باشید. علاوه بر این باید رزومه خود را به انگلیسی ترجمه کنید. در این بخش بهترین سایتهای فریلنسری خارجی را معرفی میکنیم.
- Freelancer: این سایت از بهترین و معروفترین گزینهها است. تعداد کاربران آن بسیار زیاد است و میلیونها پروژه در آن ثبت شده است.
- Upwork: سایت آپ ورک نیز در میان فریلنسر طرفداران زیادی دارد. این سایت در سال 1998 تأسیس شده است و پروژههای زیادی در زمینههای مختلف در آن ثبت شده است.
- FlexJob: استفاده از این سایت ممکن است برای ایرانیها کمی دشوار باشد؛ اما با داشتن حساب پی پال میتوانید در آن ثبت نام کنید. علت این مورد هم بالا بردن امنیت سفارشها و پرداخت است. نکته مثبت سایت فلکس جابز این است که مشاغل ثابت اما غیرحضوری نیز در آن ثبت شدهاند و اگر تمایل داشته باشید در شغل ثابت اما غیرحضوری کار کنید، میتوانید گزینههای این سایت را بررسی کنید.
- Fiverr: فریلنسرها میتوانند در این سایت هم ثبت نام کنند و از پروژههای گوناگون بهره ببرند. تنوع کارها در این سایت بالا است. نکتهای که در مورد آن وجود دارد این است که تنها زمانی پرداخت انجام میگیرد که کارفرما رضایت خود را از پروژه اعلام کند.
- Toptal: فریلنسرهای زیادی در این سایت ثبت نام کردهاند و اکثر آنها حرفهای هستند. شرکتهای بزرگی در این سایت پروژه ثبت میکنند و شما میتوانید با هر مهارتی در آن ثبت نام کنید و پروژه بردارید.
- Guru: اگر در کار خود حرفهای هستید، پیشنهاد میکنیم در این سایت ثبت نام کنید و با حرفهایها رقابت کنید.
مسئلهای که برای فریلنسرهای ایرانی وجود دارد این است که نمیتوانند حسابهای بانکی ایرانی را در این سایتها ثبت کنند و این سایتها نیز تنها حسابهای تأیید شده، مسترکارت و ویزا کارت را میپذیرند. در چنین شرایطی میتوانید از سایتهای واسطه استفاده کنید.
این سایتها به شما کمک میکنند تا دستمزد خود را از سایتهای خارجی دریافت کنید. این سایتها مبلغی را بابت ارائه خدمات از شما کسر میکنند. در نتیجه، در زمان انتخاب سایتهای واسطه دقت کنید و معتبرترین را انتخاب کنید.
سخن نهایی
در این مقاله به نحوه کسب درآمد از فریلنسری پرداختیم و جنبههای مختلف آن را بررسی کردیم. اگر شما هم قصد دارید در این مشاغل فعالیت کنید باید به این نکته توجه کنید فریلنسر شدن به زمان و تلاش نیاز دارد. زمانی که در این راه قدم میگذارید باید پشتکار زیادی داشته باشید و مدام دانش خود را به روز کنید. نظر شما در این باره چیست؟ شما کدام یک از مهارتهای فریلنسری را دارا هستید؟ لطفاً نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.