چین دومین اقتصاد بزرگ جهان توانایی های محاسباتی خود را افزایش داده تا 2 سال آینده بتواند مرکز محاسبات هوش مصنوعی را ایجاد کند. این مرکز محاسباتی قرار است برای توسعه فناوری هوش مصنوعی و پردازش داده های پیچیده به کار رود. همچنین این مرکز به عنوان بخشی از تلاش چین برای توسعه و پیشرفت در حوزه فناوری معرفی شده است.
چین در نظر دارد تا کمتر از سه سال دیگر، توانایی محاسباتی خود را به بیش از یک سوم افزایش دهد. این اقدام به تامین کنندگان محلی کمک میکند تا به خودکفایی برسند؛ زیرا تحریمهای ایالات متحده فشاری بر صنعت داخلی چین ایجاد کردهاند.
چین می خواهد تا سال 2025 توانایی محاسباتی خود را به اندازه 300 اکزافلاپس افزایش دهد. امسال چین توانسته این توانایی را به 220 اکزافلاپس برساند. این اقدام نشان دهنده تلاش بیجینگ برای ایجاد زیر ساخت های دیجیتال به منظور تحریک اقتصادی کشور است.
علاوه بر این خبر نصب شبکه های نوری بزرگتر و ذخیره سازی داده های پیشرفته تر تا سال 2025 اعلام شده است؛ طوری که ظرفیت محاسباتی هم افزایش پیدا می کند. این توان محاسباتی اضافی به تولید، آموزش، مالیات، حمل و نقل، بهداشت و درمان و انرژی کمک خواهد کرد.
در اعلامیه دیگری آمده که چین می خواهد با توسعه راهکارهای کنترلپذیر و تشویق به استفاده از نرمافزارهای داخلی و قابل اعتماد، تعامل در صنعت را تقویت کرده و زنجیره تأمین را حفظ کند.
در کل چین در حال تلاش برای توسعه زیرساخت های تکنولوژی محاسباتی و دیجیتال است و می خواهد از انها برای تحریک اقتصادی در حوزه های مختلف اقتصادی استفاده کند. حمایت از نرم افزارهای داخلی و قابل اعتماد هم در لیست برنامه های او است.
امنیت زنجیره تامین برای چین اهمیت زیادی دارد و یکی از زیرساخت هایی است که چین در حوزه تکنولوژی و محاسبات هوش مصنوعی در حال توسعه آن است. این امر نشان دهنده تضمین امنیت، پایداری در تامین کالا، خدمات و محصولات مورد نیاز است.
تحریم های ایالات متحده برای چین
ایالات متحده تحریم های سفت و سختی را روی صادرات محصولات پیشرفته به چین اعمال کرده است. تراشه های شرکت Nvidia Corp نمونه ای از آن است که در آموزش مدل های هوش مصنوعی مورد نیاز است. از این جهت چین تلاش می کد تا از محصولات فناوری اطلاعاتی داخلی، سیستم عامل ها و تراشه های حافظه استفاده کند تا بتواند بدون وابستگی به محصولات آمریکایی زنجیره تامین را تامین کند.
یکسری شرکت های معتبر چینی مانند د Huawei Technologies و Semiconductor Manufacturing International عضو لیست سیاه آمریکا هستند اما توانستند نقش مهمی در پیشرفت تکنولوژی داخلی چین ایفا کنند. این2 شرکت چینی تراشه های پیچیده ای برای تولید گوشی های هوشمند جدید Huawei داشته اند و در این زمینه هم موفق بودند.