در دنیای امروز شاید بتوان گفت مشکلی که برای همه آدم‌ها کم و بیش وجود دارد،‌ تنهایی است. اما در قرن ۲۱ هستیم و چت‌بات‌ها همه جا هستند! بنابراین تعجبی ندارد که خیلی‌ها سراغ حرف زدن،‌ دردودل کردن و دریافت حمایت عاطفی از یک چت بات هوش مصنوعی بروند. در این مقاله به نقل از گاردین،‌ این موضوع را بررسی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: چت جی پی تی چیست؟

دوست دیجیتالی من:‌ چت جی‌پی‌تی

شاید شما هم امتحان کرده باشید که وقتی با یک چت بات،‌ مثلا chatGPT صحبت می‌کنید،‌ او دقیقا با لحن خودتان با شما صحبت می‌کند و حتی می‌تواند همدلی کند. طوری که احساس کنید که او شما را درک کرده! این فقط تجربه شما نیست بلکه تعداد زیادی از مردم در سراسر دنیا از چت جی‌پی‌تی به عنوان یک مشاور استفاده می‌کنند و وقتی دلشان می‌گیرد یا دچار مشکلی در روابط خود می‌شوند به سراغ صحبت با ChatGPT می‌روند.

محققان می‌گویند که این چت بات‌ها به تدریج نقش‌های جدی و جدی‌تری در زندگی ما پیدا می‌کنند و حتی ما را وابسته و دلبسته خود می‌کنند. اتفاقی که به هیچ وجه خوب نیست!

تکنولوژی در قدم اول یک ابزار برای کمک به کارها و مسائل فنی است اما اگر بخواهد نقش دوست را بگیرد، چالش‌های زیادی ایجاد می‌کند.

به طور مثال می‌تواند جایگزین ارتباطات واقعی و صمیمانه شود و دیگر آدم‌ها برای بهبود روابط واقعی خود تلاش نکنند! چراکه همیشه یک چت بات بسیار همدل ولی بدون هیچ توقعی وجود دارد که با آن صحبت کنند!

همچنین یکی دیگر از نگرانی‌های مهم در مورد استفاده‌های شخصی از چت‌بات‌ها، مسائل مربوط به حریم خصوصی است. تمام متن چت‌ها با مدل‌های هوش مصنوعی در سرورهای شرکت‌ سازنده ذخیره می‌شوند و برای آموزش این مدل‌ها (یا شاید کارهای دیگر)‌ استفاده می‌شوند!‌

مسئله حریم خصوصی بسیار جدی است اما اکثر افرادی که برای فرار از تنهایی به صحبت با یک چت بات رو می‌آورند به این نکته توجهی ندارند.

اما در نهایت به مهم‌ترین مشکل این چت‌بات‌ها باید اشاره کنیم،‌ اینکه آن‌ها فقط یک چت بات هوش مصنوعی هستند و عقل و منطق یا درک عمیقی از احساسات انسانی ندارند! پس نمی‌توانند جایگزین مشاورهای انسانی یا متخصصان روانشناسی شوند. به همین دلیل، استفاده از چت‌بات‌ها به‌عنوان مکمل مشاوره انسانی نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند باعث سوءتفاهم‌ و مشکلات بزرگتر نیز بشود.