خیلی‌ها به علت نگرانی یا ترس از تکنولوژی، با هوش مصنوعی موافق نیستند. اگر شما هم هوش مصنوعی را دوست ندارید،‌ این خبر جدید درباره تشخیص سرطان با هوش مصنوعی را بخوانید تا ببینید این تکنولوژی چقدر در خدمت علم پزشکی است و روز به روز باعث پیشرفت بهداشت و درمان می‌شود!

چشم تیزبین هوش مصنوعی به دنبال سرطان

مایکروسافت هوش مصنوعی جدیدی به نام BiomedParse بر اساس مدل GPT-4 ساخته است که می‌تواند تصاویر پزشکی را تجزیه و تحلیل کند.

این هوش مصنوعی می‌تواند برای ارزیابی سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی، تصاویر عکس‌برداری شده با اشعه ایکس، سونوگرافی و سایر انواع تصاویر پزشکی استفاده شود تا توده‌های سرطانی یا دیگر مشکلات احتمالی را تشخیص دهد.

متخصصان برای کارکردن با این هوش مصنوعی باید یک کلمه بنویسند که دنبال چه می‌گردند؟ مثلا پزشکان می‌توانند عبارت «سلول‌های پاتولوژیک» را تایپ کنند و سپس هوش مصنوعی مکان این سلول‌ها را در تصویر شناسایی می‌کند.

مایکروسافت می‌گوید مدل هوش مصنوعی BiomedParse توانایی شناسایی تومور، ملانوما، ادم ماکولار سیستوئید، عفونت‌های ریوی کووید-19، گلیوما مغزی و سایر بیماری‌ها را دارد.

این مدل هنوز در حالت آزمایشی است اما پزشکان و محققانی که توانسته‌اند با BiomedParse کار کنند، می‌گویند این مدل نسبت به سایز ابزارهای تشخیص سرطان بسیار ساده‌تر و آسان‌تر است،‌ چراکه فقط کافی است چیزی که دنبالش هستید را بنویسید!

پیش از این هم ژوهشگران مدلی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه داده بودند که می‌تواند حین جراحی مغز، در عرض 10 ثانیه بقایای تومور سرطانی را تشخیص دهد.