چهل سال پیش فیلم ترمیناتور یک ربات انسان نمای مجهز به هوش مصنوعی را به تصویر کشید که مقابل انسان ایستاده است و همه مخاطبان را در سالن سینما شوکه کرد. در آن زمان شاید کسی تصور نمیکرد هوش مصنوعی واقعا یک «چیز» واقعی باشد و در زندگی روزمرهمان جا باز کند! اما سینما همیشه پیشتاز بوده و زودتر از زمان، به ما هشدار میدهد. در این مقاله نامبرلند به نقل از گاردین، نگاهی به 5 فیلم درباره هوش مصنوعی داریم که از آیندهای به ما خبر دادند که دیگر شاید خیلی هم آینده نباشد!
ترمیناتور (۱۹۸۴) – کابوسی که از دل آن یک انقلاب به پا خاست
فیلم ترمیناتور- Terminator به کارگردانی جیمز کامرون، یکی از نمادینترین آثار درباره هوش مصنوعی است. در این فیلم، سامانهای به نام «اسکاینت» برای حفظ صلح جهانی به قدرت میرسد اما در نهایت تصمیم میگیرد که انسانها را از میان بردارد! اسکای نت همزمان از دو جنبه آینده را پیشبینی میکرد: توسعه هوش مصنوعی عمومی و رباتهای انسان نمای جنگی! هردوی این دو جنبهها هنوز برای بشریت به دست نیامده اما تلاشهای انسان برای تولید رباتهای انسان نما و هوش مصنوعی عمومی بسیار جدی بوده و نتایج چشمگیری هم داشته است.
ماتریکس (۱۹۹۹) – جهان مجازی که بیشتر از همیشه واقعی بهنظر میرسد
فیلم ماتریکس – Matrix به کارگردانی واچوفسکیها، از یک نوع دنیای سایبری صحبت میکند که در آن انسانها در یک شبیهسازی دیجیتالی زندگی میکنند، بیخبر از اینکه جهان واقعیشان به تسخیر ماشینها درآمده است. مفهوم «سایبر اسپیس» که در این فیلم تجسم یافته، هر روز با توسعه فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده بیشتر به واقعیت نزدیک میشود. اما آیا جهان دیجیتال که اکنون بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل میدهد، روزی به واقعیتی دیگر تبدیل خواهد شد؟! کسی نمیداند!
اکس ماشینا (۲۰۱۴) – آزمون تورینگ و دنیای اخلاق در هوش مصنوعی
فیلم Ex Machina با نگاهی به آیندهای نه چندان دور، داستان طراح رباتی را به تصویر میکشد که با استفاده از دادههای کاربران یک هوش مصنوعی تقریباً خودآگاه ایجاد کرده است. در این داستان، تاکید بر اخلاق در هوش مصنوعی به اوج میرسد و این سوال را مطرح میکند که اگر هوشی به سطح خودآگاهی برسد، چگونه باید با آن رفتار کنیم؟ با پیشرفت فناوری، این سوالات اخلاقی تنها پیچیدهتر خواهند شد.
هوش مصنوعی (۲۰۰۱) – مرزهای باریک میان انسانیت و ماشین
فیلم هوش مصنوعی – A.I. به کارگردانی استیون اسپیلبرگ، داستان رباتی کودکنما را روایت میکند که به دنبال مفهوم عشق است. این فیلم درباره چالشهای اخلاقی و عاطفی پیرامون ساخت موجودات مصنوعی هوشمند است. آیا باید با آنها همچون انسانها رفتار کرد؟ با توسعه بیشتر هوش مصنوعی، این پرسشها در آینده نزدیک بسیار ملموستر خواهند شد.
او (Her) ۲۰۱۳ – هوش مصنوعی که میتواند دوست، مشاور یا حتی عاشق باشد
در فیلم او – Her به کارگردانی اسپایک جونز، شخصیت اصلی با یک دستیار صوتی هوشمند وارد رابطهای احساسی میشود. این فیلم بهنوعی پیشبینی دنیای اکنون ما است که انسان تنها شده و برای مقابله با تنهایی، به هوش مصنوعیهای همدم روی آوردهاست. این فیلم نشان میدهد که چقدر هوش مصنوعی میتواند وابسته کننده و در عین حال آسیب زننده باشد؛ و البته اینکه انسانیت فقط توسط انسانها معنا میشود.
جمع بندی مقاله فیلم درباره هوش مصنوعی
نگاه سینما به هوش مصنوعی، همیشه ترس و اشتیاقی بوده که انسان درباره تکنولوژی و آینده آن دارد. هرچند هنوز در آغاز مسیر هوش مصنوعی هستیم، اما بعید نیست روزی کابوس قدرت گرفتن رباتهای انسان نما مثل ترمیناتور یا عاشق یک ربات هوش مصنوعی شدن مثل فیلم او، روزی واقعی شود! نظر شما چیست؟
میشه لینک دانلود فیلم ترمیناتور هم بزارید من بچه بودم دیدم دلم خواست باز ببینم