استارتاپ Odyssey که قبلا هم برای ساخت دنیای مجازی با هوش مصنوعی تلاش کرده بود، اکنون در حال توسعه ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی به نام Explorer است که می‌تواند متن یا تصویر را به یک رندر سه‌بعدی تبدیل کند.

این ابزار شبیه مدل‌های موسوم به جهان‌های مجازی است و می‌تواند با دریافت توضیحات، خیلی سریع یک خروجی سه بعدی به شما دهد. تصویر زیر را ببینید:

استارتاپ Odyssey ادعا می‌کند که این ابزار برای ایجاد صحنه‌های فوتورئالیستی بسیار دقیق تنظیم شده است.

دقت بالای این مدل بیشتر به این دلیل هوش مصنوعی پشت Explorer است که با استفاده از مناظر واقعی که توسط سیستم دوربین ۳۶۰ درجه و کوله‌پشتی اختصاصی شرکت ثبت شده‌اند، آموزش داده شده است.

تمامی صحنه‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی Explorer قابلیت وارد شدن به ابزارهای خلاقانه‌ای نظیر Unreal Engine، Blender و Adobe After Effects را دارند و امکان ویرایش دستی نیز فراهم است. این ابزار از تکنیکی قدیمی به نام Gaussian Splats برای بازسازی واقع‌گرایانه صحنه‌ها استفاده می‌کند که به‌طور گسترده در ابزارهای گرافیک کامپیوتری پشتیبانی می‌شود.

با این حال، Odyssey در وبلاگش بیان کرده که هوش مصنوعی Explorer هنوز محدودیت‌هایی دارد. مثلا این ابزار به‌طور متوسط ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا یک صحنه تولید کند و رزولوشن صحنه‌های تولیدشده نسبتاً پایین است و ممکن است حاوی اشکالات بصری باشد.

ابزارهایی مانند Explorer ممکن است واکنش‌های متفاوتی را در میان خلاقان، به‌ویژه در صنعت بازی و فیلم، به همراه داشته باشند. برخی استودیوهای بازی مانند Activision Blizzard از هوش مصنوعی برای افزایش بهره‌وری استفاده می‌کنند، و در عوض نیروهای خود را اخراج کرده‌اند. همچنین یک مطالعه در سال ۲۰۲۴ تخمین زده تا سال ۲۰۲۶ بیش از ۱۰۰,۰۰۰ شغل در صنایع فیلم، تلویزیون و انیمیشن آمریکا به‌دلیل هوش مصنوعی دستخوش تغییر خواهد شد.

پیش از این هم هوش مصنوعی Whisk از گوگل معرفی شده بود که بدون هیچ توضیح متنی، می‌تواند عکس تولید کند.