پروفسور جفری هینتون که اغلب بهعنوان «پدرخوانده هوش مصنوعی» شناخته میشود، در صحبتهای جدیدش حرفهای بسیار ترسناکی زده است. او میگوید احتمال نابودی بشر توسط هوش مصنوعی در ۳ دهه آینده بالاست و هشدار داد که سرعت تغییرات این فناوری بسیار فراتر از چیزی است که پیشبینی کرده بودیم.

بشر در مقابل هوش مصنوعی بیدفاع است
پروفسور جفری هینتون، که امسال به دلیل کارهایش در زمینه هوش مصنوعی جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد، گفت احتمال اینکه هوش مصنوعی انسانها را تا ۳۰ سال دیگر کامل منقرض کند، چیزی بین۱۰ تا ۲۰ درصد است.
آقای هینتون در برنامه «today» رادیو ۴ بیبیسی در توضیح این نظر ترسناکش گفت: «ببینید، ما هیچگاه با چیزی که از خودمان باهوشتر باشد، روبهرو نبودهایم. آیا تابهحال موقعیتی بوده که یک موجود باهوش، توسط موجودی با هوش کمتر کنترل شود؟ تنها مثالی که میشناسم، مادر و فرزند است. تکامل کاری کرده که نوزاد بتواند مادر را کنترل کند؛ اما این تقریبا تنها مثالی است که میشناسم.»
پروفسور هینتون میگوید که انسانها در مقایسه با هوش مصنوعی چیزی مثل کودکانی نوپا خواهند بود! مثلا یک انسان بالغ باهوش و یک کودک سه ساله را تصور کنید: ما انسانها همان کودکان سه ساله هستیم!!!
او گفت در حدود ۲۰ سال آینده، هوش مصنوعیهایی خواهیم داشت که از انسانها باهوشتر هستند و این یک فکر بسیار ترسناک است.
پروفسور هینتون در ادامه گفت سرعت توسعه هوش مصنوعی بسیار، بسیار سریع است و خیلی سریعتر از آن چیزی است که من انتظار داشتم. او در ادامه خواستار تنظیم مقررات دولتی برای این فناوری شد.

مشاغل که نابود شوند جامعه نابود میشود
آقای هینتون که بابت کارها و خدماتش در زمینه شبکههای عصبی مصنوعی، لقب پدرخوانده هوش مصنوعی را دارد، در این مصاحبه درباره نگرانیهایش صحبت کرد. او گفت بسیار نگران از بین رفتن شغلهای ساده و پیشپاافتاده توسط هوش مصنوعی است که برای مردم طبقات پایین و در نهایت کل جامعه بسیار گران تمام میشود. او توضیح داد که
هوش مصنوعی بهرهوری شرکتها و کارخانهها را بسیار بالا میبرد و برای سرمایهگذاران و مدیران تولید ثروت میکند؛ اما این کارگران ساده هستند که اخراج میشوند؛ یعنی به عبارت دیگر تکنولوژی هوش مصنوعی، ثروتمندان را ثروتمندتر و فقرا را فقیرتر میکند.
هشدارهای او حتی از این سطح هم بالاتر رفت و گفت به نظرش طی ۵ تا ۲۰ سال آینده هوش مصنوعی یک «تهدید در سطح انقراض بشریت» خواهد بود!
راهحل پدرخوانده برای خنثی کردن آسیبهای هوش مصنوعی
در ادامه این مصاحبه او به دولتمردان بریتانیا پیشنهادی بهعنوان راه حل داد: ایجاد درآمد پایه همگانی.
درآمد پایه همگانی به معنای مبلغ پولی است که به مردم پرداخت شود تا تاثیرات اقتصادی هوش مصنوعی بر خانوادهها و جامعه را کاهش دهد. تابهحال کشورهایی مثل آفریقای جنوبی، هند و کنیا از این راه برای مبارزه با فقر استقبال کردهاند.

صحبتهای او در حالی منتشر شده که اخبار ترسناکی درباره کمپانیهای خالق هوش مصنوعی به گوش میرسد. بهطور مثال کمپانی خالق چت جیپیتی اخیرا تیم «بررسی خطرات هوش مصنوعی» را بهطور کامل منحل کرده یا رسواییهایی درباره دیکتاتوری و قراردادهای زورگویانه این شرکت نسبت به کارمندانش منتشر شده است! یعنی اخلاقیات حتی داخل این شرکتها جایی ندارد! نظر شما چیست؟