چت موقت (Temporary Chat) در چت‌جی‌پی‌تی یک تغییر مهم داشته است. از ۲۷ آگوست ۲۰۲۶،‌ شرکت OpenAI امکان ایجاد گفت‌وگوی موقت با شخصی‌سازی را به هوش مصنوعی Chatgpt اضافه کرده است

بنابر گزارش OpenAI، از این به‌بعد کاربران می‌توانند هنگام شروع گفت‌وگوی موقت از بین ۲ حالت Personalized و Non-personalized یکی را انتخاب کنند.

حالت شخصی‌سازی‌شده یا Personalized نوع جدید چت موقت است که از حافظه‌ی اکانت شما برای سفارشی‌سازی پاسخ‌ها استفاده می‌کند. البته حالت پیش‌فرض همچنان Non-Personalized است.

چت موقت شخصی‌سازی‌شده چه فرقی با چت موقت عادی دارد؟

حالت پیش‌فرض یا Non-Personalized از حافظه، دستورالعمل‌های سفارشی و پلاگین‌های متصل به اکانت استفاده نمی‌کند؛ مثل این است که با یک اکانت جدید چت‌جی‌پی‌تی صحبت کنید. این چت به تاریخچه‌ی گفت‌وگوها هم اضافه نمی‌شود.

این حالت برای وقتی که نمی‌خواهید چت‌جی‌پی‌تی براساس داده‌هایش از شما پاسخ دهد، مناسب است. 

حالا OpenAI  پس از آپدیت جدید ChatGPT Work، یک حالت دیگر هم اضافه کرده که با وجود موقت بودن چت، می‌تواند از حافظه‌‌ی ذخیره‌شده، پلاگین‌های متصل و دستورات سفارشی یا Custom Instructions برای پاسخ‌دادن استفاده کند.

چت موقت ChatGPT حالا می‌تواند به حافظه اکانت شما دسترسی داشته باشد
برای شخصی‌سازی چت، قبل از شروع، گزینه‌ی اول را انتخاب کنید

این حالت برای وقتی مناسب است که می‌خواهید پاسخ شخصی‌سازی شده باشد؛ اما موقت باشد و اثری بر حافظه‌ی اکانتتان نگذارد.

اگر حالت Personalized را روشن کنید، چت‌جی‌پی‌تی همان‌طور که آن را تنظیم کرده‌اید، پاسخ می‌دهد؛ مثلا پاسخ‌های کوتاه می‌دهد، شما را به نام صدا می‌زند، نحوه‌ی نوشتن پست‌های اینستاگرام را بلد است و می‌داند چه به چه چیزهایی حساسیت دارید. در واقع همان چیزهایی را که به آن یاد داده‌اید، به یاد می‌آورد.

بااین‌حال، دسترسی به حافظه یک‌طرفه است؛ یعنی چت موقت شخصی‌سازی‌شده به حافظه‌ی اکانتتان دسترسی دارد؛ ولی حافظه‌ی اکانت با اطلاعاتی که در این چت بیان می‌شوند، به‌روز نمی‌شود. البته تا وقتی که این چت موقتی بماند.

نکته: فقط قبل از ارسال اولین پیام می‌توانید نوع گفت‌وگو را از بین ۲ حالت Personalized و Non-personalized انتخاب کنید.

بعد از اینکه اولین پیام را ارسال کردید، دیگر امکان تغییر نوع آن وجود ندارد و باید یک Temporary Chat دیگر باز کنید.

حالا می‌توانید چت موقت را ذخیره کنید

اگر پس از شروع گفت‌وگویی موقت تصمیم گرفتید آن را نگه دارید (چت موقت پس از بسته‌شدن پاک می‌شود)، قابلیت جدیدی برای شما اضافه شده تا بتوانید چت‌های موقت ارزشمند را در تاریخچه ذخیره کنید.

با این کار، دیگر این گفت‌وگو موقت نخواهد بود و تنظیمات عادی اکانتتان، روی آن اعمال می‌شود؛ یعنی Memory به آن دسترسی دارد و می‌تواند از اطلاعات آن برای شخصی‌سازی پاسخ‌های آینده استفاده کند.

اگر در تنظیمات اکانتتان، اجازه‌ی استفاده از گفت‌وگوها برای بهبود مدل‌های OpenAI را داده باشید، این تنظیمات روی چت‌های موقت ذخیره‌شده هم اعمال می‌شود؛ البته تا زمانی که چت‌های موقت خود را ذخیره نکنید، هیچ‌کدام از این اتفاق‌ها نمی‌افتد.

ذخیره چت موقت
برای ذخیره چت، روی علامت Save در بالا سمت راست بزنید

آیا Temporary Chat واقعاً چیزی ذخیره نمی‌کند؟

درست است که در حالت غیرشخصی‌سازی‌شده، چت موقت داده‌ای ذخیره نمی‌شود، Temporary Chat در تاریخچه‌ها چت‌ها قرار نمی‌گیرد و از داده‌های آن برای آموزش مدل‌های OpenAI استفاده نمی‌شود؛ ولی این به‌معنای خاموش‌شدن ویژگی‌های ایمنی نیست.

در شرایط نادر و پرخطر ممکن است مقدار محدودی از اطلاعات مرتبط با ایمنی از گفت‌وگوهای قبلی، برای ارائه‌ی پاسخ امن‌تر استفاده شود.

شرکت OpenAI اعلام کرده که برای اهداف ایمنی و امنیت، نسخه‌ای از گفت‌وگوهای موقت تا حداکثر ۳۰ روز نزد این شرکت نگهداری می‌شود. 

فرقی هم ندارد چت شخصی‌سازی‌شده شروع کرده باشید یا چت موقت عادی. 

به‌علاوه، در حالتی که از یک GPT متصل به سرویس‌های شخص ثالث، به‌صورت چت موقت استفاده کنید، داده‌های شما از طریق Action به سرویس متصل فرستاده می‌شود و با آن داده‌ها طبق سیاست‌های سرویس شخص ثالث رفتار خواهد شد.

این قابلیت فعلا برای کاربران پلن‌های پولی فعال شده است؛ ولی بعضی کاربران رایگان هم از اضافه‌شدن گزینه‌ی Personalized به چت‌های موقت خود اطلاع داده‌اند.

در خبرهای دیگر از این هوش مصنوعی هم خواندیم که OpenAI در حال ساخت یک دستیار هوش مصنوعی است.