مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد هوش مصنوعی قادر است زنانی را که در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند، چندین سال پیش از بروز علائم، شناسایی کند. این موضوع اتفاق بسیار مهمی در حوزه درمان سرطان است، چراکه درمان سرطان سینه یک زمان طلایی دارد که اگر بگذرد،‌ متاسفانه احتمال درمان کامل بسیار پایین می‌آید.

تشخیص سرطان

تشخیص زودهنگام سرطان سینه با هوش مصنوعی

به نقل از barrons، در این پژوهش، پنج محقق از FHI (موسسه بهداشت عمومی نروژ)، دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه واشنگتن از مدل‌های هوش مصنوعی استفاده کردند تا ماموگرافی‌ 116,495 زن را که بین سال‌های 2004 تا 2018 در یک برنامه غربالگری نروژی شرکت کرده بودند، به‌صورت گذشته‌نگر تحلیل کنند.

پس از این سال‌ها در مجموع، 1,607 نفر از این زنان به سرطان سینه مبتلا شدند.

الگوریتم هوش مصنوعی توانست پیش‌بینی کند که کدام زنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه هستند و حتی مشخص کند که کدام سینه در معرض خطر است؛ آن هم چهار تا شش سال قبل از تشخیص بیماری.

سولوِیگ هوفوین، مدیر برنامه غربالگری و پروژه هوش مصنوعی، درباره این پژوهش گفت:

«این مطالعه نشان می‌دهد الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند برای توسعه برنامه‌های غربالگری شخصی‌سازی‌شده مورد استفاده قرار گیرند.»

آن‌ها معتقدند هوش مصنوعی نه‌تنها می‌تواند برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه به کار رود، بلکه می‌تواند به‌طور ویژه هزینه‌های تشخیص و شروع درمان را هم کاهش دهد و جمعیت‌های در معرض خطر را بهتر شناسایی کند.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO)، در سال 2022، 670,000 زن در سراسر جهان بر اثر سرطان سینه جان خود را از دست دادند. این بیماری شایع‌ترین نوع سرطان در بین زنان در بیشتر کشورها محسوب می‌شود.

پیش از این هم دیده بودیم که گوگل با کمک هوش مصنوعی وارد صنعت داروسازی شده و امیدوار است داروهایی برای درمان سرطان، بیماری‌های قلبی-عروقی، و بیماری‌های نورودژنراتیو روانه بازار کند.